A macskák és a világítótornyok közötti hasonlóságról

2009.07.02. 22:00 | Zajec | Szólj hozzá!

Az utcai jelzőlámpákat nézve, az átlagos gyalogos három színt különböztet meg: zöld, sárga és piros. Az átlagos autóvezető ezzel szemben, már a színskála öt eleméből válogat. Az előbb felsorolt három mellett, szóba kerülhetnek még a késői-sárgák, valamint a félpirosak.

Tehát arról volna szó, hogyan béreljünk világítótornyot.
Mint tudjuk, minden dolgoknak bérlése megkívánja az alapos színismeretet. Nem csak világítótornyok, hanem akár egy hagyományos macska bérlése is. Manapság ritka az olyan eset, hogy valaki macskát vegyen bérbe - a világítótornyokról már nem is beszélve -, tehát e téma vajmi kevéssé ismert, minek okán elemzésre érdemes.
Macska bérlése esetében a dolog annyival egyszerűbb, hogy ha a bérbevétel aktusát éjszaka ejtjük meg, lényegesen könnyebben megkülönböztethetjük a fekete macskákat a többitől, ugyanis az előbbiek - szabályszerűen - nem láthatóak. Fényes nappal a dolog kicsit bonyolultabb, különösen akkor, ha zsákbamacskát akarunk bérelni. Ilyen esetben a helyes eljárás az, hogy megvárjuk, míg leszáll a este, majd az előzőekben leírt metódust alkalmazzuk. A világítótornyok általában igen nagy méretűek, ebből kifolyólag nehéz őket nem észrevenni, amely tény azonban egyáltalán nem könnyíti meg a dolgunkat. A színösszeállításában is megfelelő világítótorony kiválasztását több összetevő is befolyásolhatja. Elsősorban természetesen a személyenként változó ízlésvilágról, valamint anyagi szempontokról kell említést tennünk.
Az utóbbi időben rendkívül népszerűek a rózsaszínű, valamint a halványkék alapon piros pöttyös darabok, melyek azonban - sajnálatos módon - különösen ritkák. Mint az köztudott, ki korán kel, az nem normális, tehát a világítótornyok bérlésére legmegfelelőbbek a délutáni órák. Amire pedig feltétlen figyelmet kell fordítanunk, az a fények játéka, az árnyalatok, valamint globálisan értelmezett színkompozíció. Magától értetődően, teljesen másképp prezentálja magát egy felkapcsolt, valamint egy lekapcsolt világítótorony, amiben esetünk - igaz, csak részben - hasonlít a macska kibérlésének lefolyásához.     
A szabályok nem sokban különböznek.
A lekapcsolt világítótorony éjszaka láthatatlan.

Címkék: agymenés

A bejegyzés trackback címe:

https://zajec.blog.hu/api/trackback/id/tr371223112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása